Protivnica Lukašenka na izborima sklonila se u Litvaniju

Opoziciona kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovskaja, koja osporava ponovni izbor predsednika Aleksandra Lukašenka, pobegla je u Litvaniju, javio je danas litvanski ministar spoljnih poslova Linas Linkvesijus.
"Stigla je u Litvaniju i bezbedna je", rekao je Linkevisijus.
 
Demonstracije protiv izborne pobede beloruskog predsednika, izabranog na nedeljnim predsedničkim izborima na šesti mandat sa više od 80 odsto glasova prema zvaničnim podacima, rasturila je sinoć policija druge noći uzastopno.
 
Spontane demonstracije uz sukobe s policijom počele su u nedelju uveče, po objavljivanju prvih rezultata izbora, po kojima je predsednik Lukašenko, na vlasti od 1994. godine, pobedio i šesti put.
 
Tihanovskaja se nije pridružila sinoćnim protestima da bi, kako je rekla, izbegla provokacije a sa njom sinoć nije moglo da se stupi u kontakt. Njena portparolka rekla je za Frans pres da njen tim ne zna gde je.
 
Ona je sinoć poslala poruku preko Telegrama da je dobro, ali do vesti da se nalazi u Litvaniji sumnjalo se u autentičnost poruke.
  • Darko

    11.08.2020 17:34
    Ali u Honduras
    Ne toliko %, ne toliko mandata i ne u Litvaniju... U Honduras! Da ovde ostane mesta za nas.
  • vladaNS

    11.08.2020 11:58
    ?
    Kakve smo k.r..e sreće i nas očekuju u budućnosti, nedaj Bože, protesti nakom šestog osvojenog mandata i pobede prvorođenog sa devedeset i više posto dobijenih glasova,
    Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet