Kačavenda oboleo od korone, na lečenju u Bijeljini

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na virus korona, a lekari kažu da je u stabilnom stanju.
Kačavenda je potvrdio da je u bijeljinskoj bolnici, ali da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigde na dalje lečenje, ni na kakvu kliniku u Beogradu, kako su prvobitno javili mediji.
 
"U bijeljinskoj bolnici imam sve uslove, od smeštaja do lečenja i pažnje lekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tokom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih obolelih ljudi", rekao je episkop Vasilije.
 
Episkop Vasilije, koji ima 82 godine, dodao je da je, čim je osetio slabost, odmah otišao kod lekara kako ne bi širio bolest na vernike sa kojima je, mada je penzionisan, svakodnevno u kontaktu i koji se, u ogromnom broju, interesuju za njegovo zdravstveno stanje.
 
"Ne sporim da bi, možda, nekima godilo da sam u kritičnom stanju, da me nema, ali oni su u manjini. I za takve se još više Bogu molim", dodao je vladika Vasilije.
 
Iz Bolnice su rekli da je vladika Vasilije pod budnim okom osoblja u ovoj ustanovi i u stabilnom je stanju.
 
Ranije je na virus korona pozitivan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji je vernike pozivao da u što većem broju posećuju hramove.
  • ExMomak

    11.08.2020 17:25
    Ma Deda Vasa je uvek dobro placao i bio galantan prema nama mladim momcima....
  • Clavis

    11.08.2020 14:05
    Pitanje
    Znate sta mene interesuje, posto je ovo vec ne znam ni ja koji pop, crkvenjak, itd. da oboli od korone, da li oni idu kod lekara ili se mole bogu za ozdravljenje?
  • Mix

    11.08.2020 13:33
    Ejjjjj
    Botovima je izgleda simpa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.