Mađarska otvara škole 1. septembra

Nova akademska godina u Mađarskoj počeće na uobičajen način a škole se otvaraju 1. septembra, saopštilo je mađarsko ministarstvo za ljudske resurse.
Mađarska otvara škole 1. septembra
Foto: Pixabay
Status epidemije virusa korona nije opravdanje da digitalno obrazovanje zameni učionice, navodi se u saopštenju i dodaje da u mnogim zemljama postoji značajan porast broja slučajeva Covid-19 i da zabrinjavaju brojke u Mađarskoj.
 
Takođe se navodi da će biti uvedene nove mere ako vlada i relevantne vlasti smatraju to potrebnim.
 
Školama će biti upućen protokol o prevenciji virusa, a roditelji ne treba da šalju decu sa simptomima Covida-19 u školu.
 
Prema vladinoj uredbi koja će uskoro biti objavljena, nova školska godina u Mađarskoj počinje 1. septembra i završava se 15. juna 2021. godine.
  • Limun

    12.08.2020 16:11
    Ne ne i ne. Samo u ovoj zabiti se deca teraju u školu ovo je lažna vest, prestanite da obmanjujete ljude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet