Na pakovanju smrznute morske hrane u Kini pronađen virus korona

Kina je objavila da je pronašla virus korona n apakovanju uvezene smrznute morske hrane, dopremljene iz luke Dalian koja u poslednje vreme ponovo beleži nove slučajeve zaraze.
Virus je pronađen na spoljašnjem omotu smrznute hrane koju su kupile tri kompanije iz Jentaja, lučkog grada u pokrajini Šandung na istoku Kine.
 
Gradska uprava Jentaja saopštila je da su plodovi mora bili u pošiljci iz uvoza koja je isporučena u Dalian, ali nisu otkrili zemlju porekla.
 
U julu su carinici u Dalianu pronašli virus korona na pakovanju smrznutih škampa uvezenih iz Ekvadora, a Kina je tada obustavila uvoz proizvoda tri ekvadorska proizvođača škampa.
 
Deo morskih plodova koje su kupile tri kompanije iz Jentaja prerađen je za izvoz, a ostatak se čuva u hladnom skladištu i nije pušten na tržište.
 
Na pitanje da li je prerađena morska hrana izvezena, član kancelarije za kontrolu pandemije nije želeo da navodi detalje.
 
Vlasti su zapečatile robu, rekle su gradske vlasti. Svim radnicima koji su rukovali robom određena je karantin, a njihovi testovi na koronu su negativni, stoji u saopštenju.
  • Tata Ikun

    12.08.2020 10:03
    Šteta što se u komentarima ne mogu postaviti mimovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet