Cela zemlja ide u karantin zbog jednog zaraženog

Vlasti Butana danas su prvi put proglasile opšti karantin nakon što je jedan građanin pozitivan na virus korona bio u bliskom kontaktu s ljudima u glavnom gradu.
Cela zemlja ide u karantin zbog jednog zaraženog
Foto: Pixabay
Ova odluka, kojom će biti ograničeno kretanje građanima zemlje koja ima 750.000 stanovnika, doneta je pošto je dvadesetsedmogodišnja državljanka Butana, po povratku iz Kuvajta testirana na koronu i kao negativna na kovid puštena iz izolacije, da bi nakon ponovnog testiranja bila pozitivna, javlja agnecija Rojters.
 
Ovaj neočekivani totalni karantin proglašen je kako bi se lakše utvrdili kontakti zaražene osobe i zaustavilo širenje virusa, saopštile su vlasti.
 
Iako je Butan zemlja koja zavisi od turizma, zatvorio je granice u martu nakon što je jedan američki turista bio pozitivan na Covid-19 i odredio svima koji se vraćaju iz inostranstva tronedeljni karantin.
 
Ukupno je zaraženo u tom malom kraljevstvu na Himalajima 113 ljudi.
  • Eki

    12.08.2020 15:49
    Super
    Ima smisla...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.