Grčka produžila zabranu ulaska do 1. septembra

Grčka je produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija, do 31, avgusta, na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, navodi MIA pozivajući se na Službeni list Grčke.
Grčka produžila zabranu ulaska do 1. septembra
Foto: Pixabay
U grčkom Ministarstvu spoljnih poslova su rekli da nemaju informacije o novoj meri produženja zabrane za državljane Srbije, da ne isključuju tu opciju, ali da je zvanično i dalje na snazi prethodno rešenje koje se okončava 14. avgusta.
 
Prethodna odluka je na snazi do 14. avgusta, a nova predstavlja nastavak iste mere i stupa na snagu u subotu.
 
Mera predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima Grčke, odnosno drumskim, aerodromskim, morskim i železničkim zbog preventivnih razloga zaštite zdravlja od dodatnog širenja virusa korona na grčku teritoriju.
 
Zabrana ne važi za države članice EU i Šengen zone, kao i za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Kako navodi MIA, odluka je već objavljena u Službenom listu Grčke i važi od 15. do 31. avgusta.
  • Liman

    12.08.2020 18:58
    @vojvođanka
    Hvala Ti što si mi otvorila oči, to bez tebe nisam znao..
  • vojvodjanka

    12.08.2020 16:22
    @Liman
    Mi smo debilan narod kako ti kažeš zato što dozvoljavamo da nas naši "stručnjaci" političari spašavaju od korone pa smo tu gde smo. Grci samo vode računa o svojoj populaciji da im se ne bi desila ovakva "pobeda" nad koronom kao kod nas.
  • Liman

    12.08.2020 14:03
    Sramno
    Veliki prijatelji i braća Grci.. Da smo pametni da im više niko ne ode ni sledeće godine. Ima i drugih mora, ali mi smo debilan narod.. Sve ćemo zaboraviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.