Rusija platila kaznu Svetskoj atletici od 6,3 miliona dolara kako ne bi bila izbačena

Atletski savez Rusije (RusAF) platio je danas kaznu od 6,3 miliona dolara Svetskoj atletici kako ne bi bio izbačen iz te organizacije.
Rusija platila kaznu Svetskoj atletici od 6,3 miliona dolara kako ne bi bila izbačena
Foto: Pixabay
Ruski savez je imao rok do subote da plati pet miliona dolara kazne za kršenje antidoping pravila i još 1,3 miliona dolara troškova za istrage, programe kontrole i drugo, a nakon što je propustio prvobitni rok za uplatu, 1. jul.
 
Sredstva je obezbedilo rusko Ministarstvo sporta nakon što je RusAF saopštio da ne može da sakupi potreban novac.
 
Ministarstvo je danas saopštilo da je Savezu dalo "jednokratnu subvenciju za razvoj sporta, uključujući i vraćanje duga Svetskoj atletici", ali nije preciziralo koliki je iznos prebačen.
 
Nakon što je Rusija propustila prvobitni rok za uplatu, Svetska atletika je zamrzla dozvolu ruskim atletičarima da se takmiče kao neutralni sportisti na medjunarodnim takmičenjima dok se novac ne uplati i dok RusAF ne predstavi plan antidoping reformi.
 
Sledeći rok da se predloži nacrt tog plana je 31. avgust. Atletski savez Rusije je zbog rasprostranjenog dopinga suspendovan od 2015. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet