Ruski Aeroflot ukinuo letove za Tivat do kraja godine

Ruska aviokompanija Aeroflot objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.
Ruski Aeroflot ukinuo letove za Tivat do kraja godine
Foto: Pixabay
Ti letovi obustavjeni su još od sredine marta, kada je Nacionalno koordniciono telo uvelo privremenu zabranu obavljanja redovnog aviosaobraćaja na crnogorskim aerodromima.
 
Aviosaobraćaj sa Rusijom ni nakon otvaranja aerodroma u Tivtu i Podgorici krajem maja, nije obnovljen do danas, čak ni nakon što je nedavno Nacionalni koordinacioni tim ponovno stavilo Rusiju na spisak zemalja čiji državljani mogu ući u Crnu Goru bez zadržavanja u karantinu.
 
Odluka Aeroflota da otkaže kompletan ranije planirani saobraćaj iz Moskve za Tivat za ovu godinu, danas je došla kao dodatni "hladan tuš" na nade crnogorskih turističkih poslenika da bi se u avgustu i tokom postezone u septembru i okrobru, zahvaljujuči Rusima, ipak moglo nešto spasiti od ovogodišnje inače, katastrofalno loše turističke sezone.
 
Kako podgoričke Vijesti nezvanično saznaju iz krugova bliskih menadžmetu Aerodroma Crne Gore, ruske aviokompanije su ovih dana nagovestile da zbog toga što im to ne dozvoljava Vlada u Moskvi, nijedna od njih u dogledno vreme neće leteti za Crnu Goru.
 
Ruska vlada je, ipak, spremna da crnogorskoj aviokompaniji Montenegro erlajns dozvoli da leti na linijama iz Tivta za Moskvu i Sankt Petersburg, ali to ne predstavlja nikakvo rešenje za crnogorsku turističku privredu, kojoj je tržište Rusije najveće po broju klijenata, a Rusi su u Crnu Goru do sada uglavnom dolazili avionom.
  • ns

    12.08.2020 21:55
    Dolazice nova braca amerikanci sada kada su u natou samo da ih nadju na mapi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.