Rusija planira proizvodnju pet miliona doza vakcina mesečno

Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv korona virusa mesečno u decembru i januaru, rekao je danas direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja" Aleksandar Gintsburg.
Rusija planira proizvodnju pet miliona doza vakcina mesečno
Foto: Pixabay
"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i više", rekao je Gintsburg novinarima.
 
Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on. Ruski predsednik Vladimir Putin juče je objavio da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Kovida 19 u svetu koju je razvio centar "Gamaleja".
  • Bagra

    12.08.2020 21:15
    I mafija
    Samo gledaju kako da zarade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet