Rusija počela proizvodnju vakcine protiv kovida

Rusija je počela proizvodnju vakcine protiv kovida-19, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.
Rusija počela proizvodnju vakcine protiv kovida
Foto: Pixabay
Navodi se da je vakcina koju je razvio moskovski institut "Gamaleja" prva koja će se proizvoditi u svetu. Na tržištu bi trebalo da se nađe krajem meseca.
 
Kako je prethodno saopštio ruski ministar zdravlja Mihail Muraško, vakcina će se proizvoditi na dva mesta – u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm".
 
Tim povodom oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je naveo da je vakcina prošla sve neophodne testove, kao i da formira stabilan imunitet.
 
Neki naučnici rekli su da se plaše da je Moskva stavila nacionalni prestiž ispred bezbednosti.
  • Novosadjan

    15.08.2020 22:29
    Ja ni rusku salatu ne jedem a ne njihovu vakcinu
  • Штрандуша

    15.08.2020 14:20
    Djole @ Руске вакцине богами хоћеш. Иако су руске вакцине хиљаду пута сигурније, безбедније и ефикасније од западних отрова, вакцинисање у РС дефакто неће бити обавезно Сасвим је довољно то што ће невакцинисанима бити веома, веома ограничено кретање, а кршење ограничења ће коштати 150000 по прекршају. Па ти види.
  • L

    15.08.2020 13:12
    L
    Bravo rusi oni su već imali vakcinu za sars ovu su natepirali za ovaj kovid 19. Puštaj te vakcinu što pre da se završi ova agonija i psihička i finansiska. Ko neželi nemora niko nikog na silu netera ja koji sam osta bez posla zbog ovog virusa privi bi se vakcinisao. Samo javite gde i kada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.