Sveštenik preferira mlađe od 16 godina

Skanadali o pedofiliji među sveštenstvom ne prestaju da potresaju Katoličku crkvu.
Skanadali o pedofiliji među sveštenstvom ne prestaju da potresaju Katoličku crkvu.

Rikarko Sepia, uhapšen je 13. maja u selu Sastri Ponente, nedaleko od Đenove, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pedofilije i zloupotrebe opojnih droga, prenosi italijanski list "La Stampa".

Kako navodi ovaj list, pripadnici italijanske policije su prisluškivali njegove telefonske razgovore i uhvatili ga u trenutku dok je od marokanskog dilera droge naručivao dečake za seksualne odnose.

U jednom od tih razgovora, sveštenik je rekao: "Ne želim 16-godišnjake, nego mlađe. Četrnaestogodišnjaci su ok. Traži one koji imaju problema u porodici".

Sveštenik se zvanično tereti za seksualno zlostavljanje maloletnog crkvenog pomoćnika i za to što je nepoznatu količinu kokaina nudio za seks sa mladićima starijim od 18 godina.

Dokazni materijal sastoji se od najmanje 50 sms poruka i telefonskih razgovora, a prema dostupnim podacima, Rikarko je u kontakt sa dečacima stupao preko dilera, a seks im plaćao kokainom ili im je davao 50 eura.

Kardinal Angelo Banjasko, nadređen uhapšenom svešteniku, sastao se sa papom Benediktom XVI nakon hapšenja i zatražio blagoslov za svoju nadbiskupiju, dodavši da "poput svakog oca oseća veliku bol kad vidi sina, odnosno sveštenika koji nije veran svom pozivu".

Sveštenik Rikarko je zadržan u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i mogućeg uticanja na istragu, a na ispitivanju se branio ćutanjem, prenosi Srbijanet.

  • janko

    28.05.2011 04:18
    @anmalac
    ne zaboravi pahomija i ilariona
  • Richard Dawkins

    27.05.2011 08:10
    religija = zlo
  • Lala

    26.05.2011 18:49
    Uz punu podrsku pahomija..ma moguceeee ha ha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet