FOTO: Turisti odlaze iz Hrvatske, kolone na granici sa Slovenijom

Turisti odlaze iz Hrvatske, na graničnim prelazima sa Slovenijom su gužve, čeka se na prelazak oko sat i po vremene u kilometarskim kolonama, a teretna vozila čekaju i tri sata, prenosi index.hr.
Nekoliko zemalja, i to onih iz kojih je dolazilo najviše turista, stavilo je Hrvatsku ili  neke njene delove na crvene liste. Radi se o Austriji, koja je prva proglasila Hrvatsku rizičnom zemljom, a Nemačka je danas na crvenu listu stavila dve dalmatinske županije - Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku.
 
Slovenija će Hrvatsku danas staviti na crvenu listu, a BBC javlja da bi to isto danas mogla da učini i Velika Britanija.
 
 
Portparol slovenačke vlade Jelko Kacin najavio je da će Slovenija na popodnevnoj sednici staviti Hrvatsku na crvenu listu, što znači obavezni 14 dana dug karantin po povratku.
 
Prema pisanju Dela, odluka je već donesena i čeka se samo zvanična potvrda.
 
"Situacija je toliko loša, da nam ne preostaje ništa drugo nego da pozovemo svoje državljane da se što pre vrate iz nesigurne države", rekao je Kacin.
 
U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zaraženo 255 osoba, što je novi rekordni broj posle jučerašnjeg, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
 
Više o situaciji u regionu čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).