Kina odobrila testiranje vakcine protiv korone na ljudima

Kina je odobrila testiranje na ljudima potencijalne vakcine protiv koronavirusa koja je kultvisana u ćelijama insekata, objavila je lokalna vlast u jugozapadnom gradu Čengdeuu.
Kina odobrila testiranje vakcine protiv korone na ljudima
Foto: Pixabay
Kina se nalazi usred globalne trke za razvoj isplative vakcine, u svrhu zaustavljanja pandemije koronavirusa.
 
Korištenje ćelija insekata za razvoj proteina za vakcinu protiv koronavirusa, prvo u Kini,  moglo bi da ubrza proizvodnju na veliko, rekla je gradska vlast u Čengdeuu u najavi na društvenoj mreži "WeChat".
 
Vakcina koju je proizvela bolnica Zapadna Kina pri univerzitetu Sičuan u Čengdeuu, odobrila je Nacionalna uprava za medicinske proizvode, kako bi ušla u fazu kliničkog ispitivanja, pisalo je u najavi.
 
Testiranje na majmunima pokazalo je da vakcina prevenira SARS-CoV-2 zarazu bez vidljivih nuspojava. Kineski naučnici već vode istraživanja bar još osam potencijalnih vakcina protiv koronavirusa koja se nalaze u različitim stadijima kliničkih ispitivanja. 
 
Strane kompanije, poput nemačke "BioNTech" i američke "Inovio Pharma", takođe sarađuju sa lokalnim kompanijama kako bi testirale svoje eksperimentalne vakcine u Kini. 
  • Istina

    23.08.2020 08:09
    Brže to malo
    Taman da primimo vakcinu, pa nek ovi bez maski poumiru i svet će opet postati bezbrižno mesto za život.
  • Posmatrac

    22.08.2020 23:42
    Pojedini ljudi ne samo da nece da se vakcinisu vec su vrlo ponosni na tu svoju samozivost.
  • Bole

    22.08.2020 22:19
    Treba zakonom naterati sve da se vakcinisu ! Ne moze gomila samozivih klipana da hoda i seje virus. Budite solidarni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet