Korona u komšiluku: Hrvatska, BiH i Makedonija prestigle Srbiju po broju novozaraženih

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabeleženo 136 novih slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je 1.722 ljudi, saopštio je ministar zdravstva Vili Beroš.
Korona u komšiluku: Hrvatska, BiH i Makedonija prestigle Srbiju po broju novozaraženih
Foto: 021.rs
Preminula su dva muškarca - u Osijeku i Splitu s opsežnim pridruženim bolestima, tako da je ukupno u Hrvatskoj 173 preminulih. 
 
Šef Nacionalnog štaba i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su na današnjem sastanku sa svim županijskim štabovima razmotrili situaciju s obzirom na povećanje broja novoobolelih i da je dogovoreno da lokalni štabovi treba da preciznije definišu žarišta zaraze. 
 
On očekuje da će neki štabovi izaći s konkretnim merama, a ako se vidi da svi štabovi imaju slične zahteve onda može da se donese i mera koja će se odnositi na celo područje Hrvatske.
 
U BiH 12 žrtava
 
U poslednja 24 časa u Bosni i Hercegovini registrovano je 12 smrtnih slučajeva od posledica korona virusa, čime se ukupan broj žrtava od početka epidemije povećao na 542.
 
U Federaciji BiH preminulo je devet osoba, u RS dve i u Brčko distriktu jedna osoba.
 
U poslednja 24 časa u BiH je registrovano ukupno 127 slučajeva zaraze, od čega u Federaciji BiH 35, a u Republici Srpskoj 90. U Brčko Distriktu zabeležena su dva nova slučaja. Najviše novoobolelih je iz Banjaluke, njih 23.
 
U Severnoj Makedoniji 78 zaraženih
 
Još četiri osobe preminule su u Severnoj Makedoniji, a u poslednja 24 sata registrovano je 78 novih slučajeva zaraze, objavilo je Ministarstvo zdravlja.
 
Kako se navodi, ukupan broj preminulih od kovida-19 je porastao na 568, a broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije na 13.673.
 
U Crnoj Gori 35 pozitivnih
 
U Crnoj Gori u protekla 24 sata nije bilo preminulih od kovida-19, a od 422 testirane osobe bilo je 35 pozitivnih, saopštio je Institut za javno zdravlje.
 
Najviše novih slučajeva, 17, bilo je iz Podgorice, a slede Bijelo Polje sa sedam, Nikšić sa pet, Cetinje sa dva i Ulcinj, Budva, Herceg Novi i Pljevlja sa po jednim slučajem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).