VIDEO: Policija u Viskonsinu pucala više puta u leđa Afroamerikanca, izbili neredi

U gradu Kinoša u američkoj saveznoj državi Viskonsin policija je, reagujući na dojavu o porodičnom nasilju, pucala na jednog Afroamerikanca, koji je ranjen, te je sa povredama opasnim po život prevezen u bolnicu.
Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija.
 
Incident se dogodio u nedelju oko 17 časova po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mestu događaja okupilo nekoliko desetina građana, koji su počeli da protestuju.
 
U videu objavljenom na društvenim mrežama vide se tri policajca kako viču sa uperenim oružjem u Afroamerikanca dok je prilazio parkiranom vozilu. U vozilu su se nalazila i njegova deca.
 
Na snimku se čuje sedam pucnja, mada nije jasno da li je pucalo više od jednog policajca.
 
 
Ubrzo posle pucnjave u okolnim ulicama su se okupili građani i počeli da protestuju uzvikujući: "Nema pravde, nema mira".
 
Guverner Toni Evers objavio je na Tviteru da osuđuje napad na čoveka koji je "upucan u leđa više puta, na dnevnoj svetlosti" i koga je identifikovao kao Džejkoba Blejka.
 
"Iako još nemamo sve detalje, ono što sigurno znamo je da on nije prvi crnac koji je upucan ili povređen od ruke policajaca u našoj državi ili našoj zemlji. Stojimo uz one koji zahtevaju pravdu, jednakost i odgovornost za crne živote u našoj zemlji... Protivimo se prekomernoj upotrebi sile", rekao je Evers.
 
Incident će istražiti ministarstvo pravosuđa savezne države Viskonsin.
 
Tokom protesta zbog ovog ranjavanja, nekoliko policijskih vozila je zapaljeno i došlo je do nasilnih okršaja između demonstranata i policije.
 
Amerika je ovog leta svedočila brojnim protestima zbog policijske brutalnosti i rasizma nakon tragične smrti 46-godišnjeg Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umro zbog brutalnog postupanja policije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.