Automobile srpskih registracija godinama u Poreču uništavao 77-ogodišnjak

Muškarac star 77 godina identifikovan je i osumnjičen da je u Poreču godinama uništavao automobile sa srpskim registarskim tablicama na kojima je ostavljao poruke, što je kvalifikovano kao "zločin iz mržnje".
Automobile srpskih registracija godinama u Poreču uništavao 77-ogodišnjak
Foto: 021.rs (ilustracija)
U saopštenju Istarske policije se navodi da je 77-godišnji hrvatski državljanin počinio 18 krivičnih dela, 16 se odnosi na oštećenje tuđe stvari i dva krivična dela pretnje.
 
On se sumnjiči da je krivična dela počinio od 2010. do 2020. godine, a njegova meta bili su automobili s registarskim tablicama Srbije. Osumnjičeni je u navedenom razdoblju oštetio 16 automobila koji su bili na parkiralištima turističkih naselja i tržnih centara.
 
U većini slučajeva automobile je oštetio šrafcigerom, a u dva slučaja koristio je sprej. Ispod brisača je ostavljao papiriće s porukama mržnje prema onima srpske nacionalnosti. U dva slučaja osumnjičeni je ostavio samo preteće poruke sa elementima govora mržnje.
 
Ove godine počinio je četiri takva krivična dela, prvo početkom avgusta kada je oštetio škodu parkiranu u Ulici Nikole Tesle i fiat na parkiralištu tržnog centra u Ulici Mate Vlašića.
 
Sredinom avgusta je oštetio još jednu škodu parkiranu u uvali Sveti Martin, a poslednje krivično delo je počinio 24. avgusta, kada je na parkingu istog tržnog centra oštetio pasata.
 
U svim slučajevima vlasnike je dočekala uz materijalnu štetu i neprijateljska poruka.
 
Tokom pretresa kod 77-godišnjaka su pronađeni pištolj Welten Wafen W. Germany za koji nema dozvolu i municija, pa će osim za prethodna krivična dela protiv njega biti podneta prekršajna prijava za posedovanje oružja bez dozvole.
  • Мирко

    28.08.2020 07:03
    što jedna budala pokvari...
    Држави Хрватској је требало 10 (и словима: десет) година да пронађе починиоца, а ви пишете како би држава требало одлучније да наступа... Била је потребна воља, а починиоци су одавно познати! Немојте да сте наивни - склонили су једног, на његово место доћи ће гомила других, Хрватима су тренутно потребни Срби па су се потрудили, али генетска мржња ће се лечити генерацијама. За сада је једини одговор тотални бојкот Хрватске, па за је дно пар генерација видећемо...
    П.С. Ваљда их неће много увредити ћирилица, ја само поштујем своје.
  • Obrut

    27.08.2020 21:19
    @Mire
    Da gospodine, to razbijanje je bilo u maju 1990. a ta tzv, "balvan revolucija" u avgustu iste godine. Jeste li vi jedan od onih koji vole da tvrde kako su se hrvatski državljani srpske nacionalnosti pobunili iz čistog mira dok su prethodno živeli u blagostanju i krajnjem poštovanju od strane stanovnika druge nacionalnosti i organa republike u kojoj su živeli? Ne opravdavam, samo pitam.
  • Mire

    27.08.2020 21:01
    @Obrut
    Jel to razbijanje srpskih kuca i prodavnica krenulo pre balvan revolucije leta1990te?
    Ne opravdavam, samo pitam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet