Mađarska od 1. septembra zatvara granice zbog korone

Mađarska će u potpunosti zabraniti pristup svojoj teritoriji strancima od utorka, 1. septembra, kako bi smanjila broj zaraženih korona virusom, saopštila je tamošnja vlada.
Mađarska od 1. septembra zatvara granice zbog korone
Foto: 021.rs
"Od 1. septembra stranim državljanima neće biti dozvoljen ulazak na teritoriju Mađarske. Mađarski državljani koji se vraćaju iz inostranstva moraće u dvonedeljni karantin ili će morati da dostave dva negativna testa na korona virus", izjavio je šef kabineta premijera Đerđ Đuljaš.
 
Prema njegovim rečima, postoji opasnost od virusa, a većina novih zaraza stranog je porekla.
 
"Mađari koji se vraćaju u zemlju sami će finansirati troškove testiranja. Neće im to plaćati država", rekao je Đuljaš.
 
Dodao je da je prema epidemiološkoj klasifikaciji, Mađarska označena zelenom bojom, dok ostale zemlje prelaze u crveno. Mađarska vlada će o detaljima novih mera raspravljati danas, a od toga će biti izuzete diplomate.
 
Očekuje se da će granice biti zatvorene tokom septembra. U Mađarskoj sa oko deset miliona stanovnika, ima oko 5.500 zaraženih korona virusom od kojih su 614 osobe preminule.
  • Boske

    20.09.2020 17:22
    Putujem
    Dali ima letovi za mađarsku 28.09.2020
    Imam let Malta Budapest i u tranzitu sam do srbije
  • Biki

    01.09.2020 10:41
    Da li kroz Mađarsku mogu proći putnici,koji putuju dalje,u drugim zemljama?
  • Segedinac

    31.08.2020 15:45
    Moze
    Srpski drzavljani i dalje mogu u Madjarsku pod uslovom da se vrate za 24 sata i da ne idu vise od 30 km u unutrasnjost Madjarske. To je objavljeno u sluzbenom listu juce. Pozdrav Iz Segedina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.