Više od 7.000 novozaraženih koronom u Francuskoj

Epidemija kovid - 19 vraća se u Francusku uz eksponencijalni rast sa više od 7.000 novozaraženih u protekla 24 sata, saopštila je Državna uprava za zdravstvo.
"Dinamika širenja epidemije je eksponencijalna u kontinentalnoj Francuskoj", navodi se u saopštenju i ističe da je u protekla 24 sata registrovano 7.379 novih slučajeva, u odnosu na 6.111 u četvrtak i 5.429 u sredu.
 
Ovo je najveći broj zaraženih otkad se sprovodi testiranje većih razmera, navodi Hina. Bolnički pokazatelji o hospitalizaciji i broj pacijenata na intenzivnoj nezi su u porastu, mada i dalje na ograničenom nivou. U četvrtak je bilo 4.535 hospitalizovanih, od čega je 387 pacijenata na intenzivnoj nezi.
 
Od izbijanja epidemije u Francuskoj je umrlo 30.596 ljudi, od čega 20.089 u bolnicama i 10.507  u socijalnim i medicinsko-socijalnim ustanovama,
 
Proširena je odluka o obveznom nošenju maske, posebno u većim gradovima, a vlada je saopštila da će preduzeti sve kako ponovo ne bi morao da se uvodi karantin, koji je poguban za ekonomiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.