Vlast u Parizu optužuje švajcarski Lafarž za izlivanje otpadnih voda u Senu, kompanija se žalila

Gradske vlasti u Parizu istražuju izlivanje otpadnih voda u reku Senu iz fabrike u vlasništvu jednog od najvećih svetskih proizvođača cementa Lafarge Holcim.
Vlast u Parizu optužuje švajcarski Lafarž za izlivanje otpadnih voda u Senu, kompanija se žalila
Foto: Pixabay
Kompanija je za "zlonamerni čin" optužila nepoznatu osobu koja je, kako tvrdi, namerno oštetila zaštitni panel, zbog čega su se otpadne vode iz fabrike izlile u Senu.
 
Zagađivači nisu identifikovani, prenosi AP.
 
Iz kancelarije gradskog tužioca je rečeno da je otvorena istraga zbog izbacivanja opasnih supstanci.
 
Regionalna zdravstvena služba i pariska policija takođe su saopštili da je u toku istraga, a da supstance koje su dospele u Senu nisu ugrozile snabdevanje grada vodom.
 
Lafarge Holcim, kompanija sa sedištem u Švajcarskoj, navela je da je podnela zvaničnu žalbu povodom incidenta i da je preduzela sve neophodne mere da bi sprečila oticanje i otklonila štetu.
  • Ha Ha Ha

    02.09.2020 18:05
    Lafarge Holcim?! Ma ne rade oni to, ne zagadjuju oni, evo pitajte stanovnike Beocina i okoline!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet