Đukanović: Bićemo odgovorna opozicija, poštujemo volju građana

Ne pada nam na pamet da polemišemo sa izbornom voljom građana, izborna volja je takva, mi ćemo je poštovati i za svoju politiku ćemo se boriti jednako strastveno iz opozicionih klupa, izjavio je lider DPS i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.
Đukanović: Bićemo odgovorna opozicija, poštujemo volju građana
Foto: FoNet
On je za austrijski ORF rekao da će se, ako pobednička koalicija uspe da formira vladu, jednako boriti iz opozicionih klupa, kao što se u čitavom prethodnom periodu borili za politiku građanske države i očuvanja i učvršćivanja multietničkog sklada.
 
Govoreći o tome da li stranka na čijem je čelu još ima šansu da formira vladu u narednom periodu, Đukanović je rekao da su poznati nezvanični rezultati izbora, koje je DPS prihvatio, i čestitao konkurentima.
 
"Uradili smo to već u samoj noći izbornog dana. Dakle, sada nam preostaje da se proces u celini završi, da čujemo od Državne izborne komisije i zvanične rezultate. Nemamo očekivanja da tu može doći do neke ozbiljnije promene. Dakle, verujemo da će preliminirani rezultati biti i zvanični i da će se brojčanik koji obračunava mandate zadržati na tome da je 41 mandat dobila tročlana koalicija koja je do sada bila opozicija, a da će DPS sa svojim koalicionim partnerima imati mandat manje", rekao je Đukanović.
 
Kad je u pitanju formiranje vlade, Đukanović za austrijski Nacionalni javni servis pojašnjava da je to sada posao koji tek treba da počne, prenosi RTCG.
 
"Videćemo da li ova tročlana koalicija, koja je osvojila 41 mandat zaista može da ostvari takav nivo programske i političke bliskosti da formira vladu i da preuzme odgovornost za obavljanje izvršne vlasti u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.
 
Što se tiče DPS, prema rečima Đukanovića, to je i danas najjača partija u Crnoj Gori i nakon ovih izbora.
 
"Mi smo, naravno, spremni uvek da i dalje nosimo odgovornost za državnu politiku Crne Gore, ali smo već jasno kazali, spremni smo prihvatajući ovakav izborni ishod da budemo odgovorna najjača opoziciona partija, koja će u narednom periodu kao i do sada voditi računa o strateškim nacionalnim interesima. Dakle, o građanskoj državi Crnoj Gori, o multietničkoj demokratiji u njoj i o evropskom putu daljeg razvoja naše zemlje", rekao je Đukanović.
  • Mrčo

    03.09.2020 20:00
    @E viva Montenegro!
    U Srbiji i CG se nikad nije pisalo"tko". Čak i u novocrnogorskom govoru nije uvedeno "tko". Prema tome, gledajte u svoje dvoriste.
  • Vera VS nevera

    03.09.2020 18:06
    Milo VS Boga
    Djavo VS Boga !!
    Milo voz u pakao !
  • Петровград

    03.09.2020 14:23
    Natalija

    Мандат не припада појединцу, већ странци.
    Лепо је Мило разрадио криминалну мрежу, али се прерачунао када је директно напао СПЦ.
    Ово баљезгање о ''одговорном'' ДПС-у који у пола ноћи удбашки подмеће графите мржње и разбија прозоре на џамијама најбоље показује да та криминална група не може да преживи без инцидената и власти. Литије трају пола године и није се десио нити један инцидент. Мафијашки ДПС зна да сам нема шансе и зато провоцира сукобе и потпаљује атмосферу рачунајући на мањинске гласове.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.