Netanjahu potvrdio da je Izrael priznao Kosovo

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu potvrdio je danas da je Izrael priznao Kosovo, javlja Gazeta Ekspres, pozivajući se na izraelske medije.
Kosovo i Izrael će uspostaviti diplomatske odnose, pošto se Srbija obavezala da će preseliti svoju ambasadu u Jerusalim, umesto u Tel Aviv.
 
Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da se Srbija obavezala da će svoju ambasadu preseliti u Jerusalim i da su se Kosovo i Izrael dogovorili o normalizaciji odnosa i uspostavljanju diplomatskih odnosa.
 
Izraelski premijer Netanjahu, kako se navodi, zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci da prizna izraelsku prestonicu Jerusalim.
 
Netanjahu je dodao da će Izrael i Kosovo uspostaviti diplomatske odnose, prenosi Kosovo onlajn.
  • Новосадиста

    15.09.2020 16:04
    По правди и праву!
    Народ не зна шта хоће.Сви би Косово а сви све продали на Косову,покуповали станове,послове по Новом Саду и Београду.Сви слушају ојкаче о Косову,Крајини а сви момци у место да иду у војску купују пудер,пинцете слушају Расту и компанију,гледају Јужни Ветар и ложе се и замишљају како би то они радили.Од Израела оладите јака земља ради у свом интересу.Нашег преседника заобиђите.Мудар и пожртвован државник који најбоље ствари ради у интересу грађана и народа.Хвала Преседнику за жртву и терет коју подноси за нас...
  • Stefan

    06.09.2020 13:17
    @mi sve pljujemo

    Nije u pitanju sloga ili nesloga, Nisu ni Albanci mnogo slozniji od nas, nego slusaju sta im Amerika kaze odavno. Mi sad ismevamo ovu odluku (i jeste za to), ali i to je samo puko slusanje Vasingtona. Albanci sami po sebi na KiM nece dobiti nista, svaki rudnik, svako prirodno bogatstvo, sve sto moze da se proda kupice Olbrajtova, Klark i raznorazni lordovi. Sta bismo mi Srbi rekli da nam zapad ponudi Srpsku i Krajinu, ali pod uslovom da sve sto vredi damo zapadnim korporacijama, a da vlast na toj teritoriji izigrava neki novi unprofor ili kfor. Rekli bismo da je to neprihvatljivo, e vidis Albancima takvo stanje stvari ne smeta. Oni KiM vide kao prosirenje teritorije na kojoj moze njihova mafija da orgija bez ogranicenja. Hvale se kako su starosedeoci Balkana, a do Balkanskih ratova nisu ni hteli drzavu, a i zasto bi svercerska plemena htela nekog da ih ometa u radu. Kada bi Srbi vodili albansku ili hrvatsku politiku, rekli bismo sami da je to necasno.
  • Ma

    05.09.2020 11:31
    Ajde
    Izrael priznao Kosovo-mi priznali Izrael-divota
    Ostalo se podrazumeva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.