Nemački državljanin uhapšen u Hrvatskoj zbog izazivanja požara koje je gasilo 120 vatrogasaca

Trogirska policija privela je državljanina Nemačke (36) zbog izazivanja četiri požara na Čiovu, saopštila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.
Nemački državljanin uhapšen u Hrvatskoj zbog izazivanja požara koje je gasilo 120 vatrogasaca
Foto: Pixabay
Istragu nad 36-godišnjim državljaninom Nemačke sproveli su službenici Policijske stanice Trogir.
 
Nemački državljanin osumnjičen je da je u nedelju, na području Čiova u Okrugu Gornjem, izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća.
 
Prvi veliki požar u Okrugu Gornjem na Čiovu buknuo je u nedelju nešto pre 16 časova, a nešto kasnije su buknula još tri požara.
 
Izgorela je borova šuma, a u jednom momentu su bili ugroženi i stambeni objekti. Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 32 vozila, a pomoć iz vazduha su im bila dva kanadera. Požari su stavljeni pod kontrolu uveče, a tek su u ponedeljak proglašeni ugašenim.
 
"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je nadležnom državnom tužilaštvu podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, te je predat pritvorskom nadzorniku", navela je policija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet