Grčka policija uhapsila šest migranata zbog požara u migrantskom kampu

Grčka policija uhapsila je šest migranata zbog požara na grčkom ostrvu Lezbos na kojem je prošle sedmice vatra uništila pretrpani migrantski kamp Moria.
Grčka policija uhapsila šest migranata zbog požara u migrantskom kampu
Foto: FoNet/AP
Uhapšeni mladići su strani državljani, rekao je ministar zaštite građana Mikalis Hrisohoidis, prenosi BBC.
 
Grčke vlasti veruju da su stanovnici kampa vatru namerno zapalili nakon uvođenja mera karantina nakon otkrivanja slučajeva kovid -19 na tom mestu, ali incident je migrantsko pitanje vratio na evropsku agendu, navodi Rojters.
 
Tako je Nemačka pristala primiti 1.553 migranta zaglavljenih na grčkim ostrvima nakon što je požar uništio kamp, izjavio je danas portparol kancelarke Angele Merkel, u znak solidarnosti sa kolegama članicama Evropske unije.
 
Više od 12.000 osoba, uglavnom tražiilaca azila iz Avganistana, Afrike i Sirije, ostalo je bez skloništa, sanitarnih uslova ili pristupa hrani nakon što je požar uništio kamp, navodi Radio Slobodna Evropa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.