Usred bela dana iz stana kolekcionara ukradeni predmeti vredni više od 400 miliona evra

Lopov u Hongkongu uspeo je usred dana da ukrade kolekciju maraka i kaligrafija čija je vrednost procenjena na 435 miliona evra, saznaje se iz policijskih izvora.
Usred bela dana iz stana kolekcionara ukradeni predmeti vredni više od 400 miliona evra
Foto: Pixabay
Lopov je uspeo da uđe u stan kineskog kolekcionara Fu Čunsjaoa, u 16-spratnoj zgradi u vrlo živom kvartu Kovlun, gde je za dva sata izveo krađu, rekao je policijski izvor za Frans pres.
 
List Saut Čajna Morning Post prenosi da je ukupna vrednost plena četiri milijarde hongkonških dolara (435 miliona evra).
 
Među ukradenim predmetima je kaligrafija Mao Cedunga i pet starih vrlo vrednih maraka.
 
Član Društva filatelista Honkgonga, Fu, bio je na putu u vreme krađe koja se dogodila još 10. septembra, naveo je policijski izvor.
 
"Saut Čajna Morning Post" prenosi da je vrednost ukradenih predmeta utvrđena tek kada se Fuova ćerka vratila u Hongkong da pomogne istražiteljima.
 
Ukradeni predmeti nalazili su se u zaključanoj fioci u stanu, navodi list.
  • Giga Moravac

    17.09.2020 08:57
    Više se ne nalazi u fioci. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.