Lukašenko: Belorusija zatvara granice s Poljskom i Litvanijom

Belorusija je prinuđena da zatvori granicu sa Poljskom i Litvanijom, kao i da pojača granične kontrole sa Ukrajinom, izjavio je danas predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko.
"Primorani smo da povučemo trupe sa ulica, kako sam govorio, da polovinu vojske mobilišemo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, pre svega sa Litvanijom i Poljskom. Prinuđeni smo da ojačamo državnu granicu sa našom bratskom Ukrajinom", rekao je Lukašenko.
 
On je izjavio da Belorusiji nije potrebno da druge zemlje priznaju rezultate proteklih predsedničkih izbora.
 
"Danas su priključili još jednu, kako smatraju, termonuklearnu bombu. U Briselu su se tome pridružili da li Evropski parlament ili Evropski savet, koji takođe nisu priznali naše izbore", naveo je.
 
Beloruski lider, čiju pobedu na nedavnim predsedničkim izborima osporavaju mnoge zemlje, a unutar države postoji snažan otpor opoziicionih snaga, rekao je i da se nikada neće dogoditi blic-krig za preuzimanje vlasti u zemlji.
  • Nema problema

    17.09.2020 22:14
    Dobice azil u smrdistanu i kandidovace se za predsednika.
  • Ono

    17.09.2020 21:34
    Leeeeave Britney alone!!!
  • Gulag Disco Fever

    17.09.2020 21:30
    Svi mars na ples
    A ovdasnje kao izbore ne dovode u pitanje. Krajnje licemerno od EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.