Državljanin Srbije predvodio grupu koja je sklapala fiktivne brakove za građane sa Balkana

Austrijska policija razbila je nakon duže istrage organizovanu grupu, predvođenu državljaninom Srbije, koja je posredovala u sklapanju fiktivnih brakova za građane sa Balkana, koji su na taj način dolazili do austrijske boravišne i radne dozvole, javila je agencija APA.
Državljanin Srbije predvodio grupu koja je sklapala fiktivne brakove za građane sa Balkana
Foto: Pixabay
Šef grupe, državljanin Srbije (49), osumnjičen je da je sa dvojicom saučesnika, državljanima Austrije, organizovao 27 fiktivnih brakova za građane iz Srbije, Bosne i Kosova, koji su tako kao supružnici osobe iz EU sticali pravo boravka i rada u Austriji.
 
Mlade su najčešće bile iz Mađarske, osumnjičeni su po braku uzimali u proseku 10.000 evra, a brakovi su uglavnom sklapani pred matičarima u Srbiji, javila je APA.
 
Osumnjičeni za petocifrenu sumu nisu posredovali samo u sklapanju fingiranih brakova, već su svojim klijentima obezbeđivali i potvrde o zaposlenju u fiktivnim firmama u Beču, što im je omogućavalo da dobiju boravišne i radne dozvole i uživaju austrijske socijalne beneficije.
 
Policija je protiv osumnjičenih podnela ukupno 59 prijava, koje se odnose na organizovano pomaganje u kršenju zakona o boravku stranaca, posredovanje u sklapanju lažnih brakova i falsifikovanje isprava.
 
U istrazi je saslušano 48 osoba, a za još devet osoba raspisana je potraga, prenela je austrijska APA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.