Za dva dana čak 56 požara u Crnoj Gori

U Crnoj Gori za dva dana izbilo je 56 požara u centralnom i primorskom delu zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Za dva dana čak 56 požara u Crnoj Gori
Foto: Pixabay
Trenutno su, ističe MUP, aktivni požari na Smokovcu i u Kučima, kod Podgorice, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića, prenosi CDM.
 
"U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a”, navode u MUP-u.
 
Direktorat za vanredne situacije MUP-a ponovo je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara.
 
U MUP-u napominju da, iako će meteorološka situacija u narednim danima biti povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla.
 
"Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spasavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja neretko izaziva ozbiljne posledice po šumski ekosistem”, zaključuje se saopštenju MUP-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet