Italijani na referendumu izglasali da se smanji broj poslanika

Italijani su na referendumu velikom većinom glasali za smanjenje broja poslanika oba doma na 600 sa 945, javlja Rojters.
Tokom dva dana, u nedelju i ponedeljak, Italijani su se izjašnjavali i za lokalnu vlast u sedam pokrajina, gde izbori nisu mogli biti održani u aprilu zbog pandemije.
 
Italijanski opozicioni lider desnog krila Mateo Salvini nije uspeo da ostvari proboj na regionalnim izborima kom se nadao, pokazuju preliminarni izborni rezultati.
 
Dok brojanje glasova i dalje traje, izgleda da će Demokratska stranka ostati na vlasti u tri regiona. Desnica je pobedila samo u jednom regionu, a ostala na vlasti u druga dva.
 
Italijnski ministar kulture iz Demokratske stranke Dario Frančeskini na tviteru je napisao da su rezultati ojačali partiju i njenog lidera i da vlada sada može da napreduje, preneo je Rojters.
 
Postoji više naznaka da Salvini gubi nešto od svoje popularnosti. Liga i dalje ostaje najpopularnija partija u zemlji, ali istraživanja javnog mnjenja pokazuju kontinuiran pad njenog rejtinga tokom prethodne godine, zajedno sa ličnim rejtingom Salvinija.
 
Najviše pažnje privukla je Toskana, region u kom Salvini već dugo vremena odnosi pobedu. Premilinarni rezultati izbora u ovom regionu pokazuju da je kandidat Demokratske stranke odneo pobedu osvojivši 6,4 odsto više glasova.
  • MILMAR

    22.09.2020 08:37
    ...molim ...
    ...ako je i drzava Srbija spremna da ucini takav iskorak, ne treba nam toliko poslanika u skupstini + pokrajina+ odbornici po gradovima, smanjiti prvom prilikom, ustedeti ogromna sredstva i preusmeriti ih na preko potrebna mesta....mislim da se to moze i mora uciniti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet