U međunarodnoj akciji protiv "dark veba" uhapšeno 179 građana

U velikoj operaciji protiv kriminalaca takozvanog "dark veba", skrivenog dela interneta, uhapšeno je 179 osumnjičenih prodavaca na toj mreži širom Evrope i SAD, saopštila je evropska policijska agencija Evropol.
U međunarodnoj akciji protiv "dark veba" uhapšeno 179 građana
Foto: Pixabay
Američke bezbednosne snage uhapsile su 121 osobu, dok su drugi osumnjičeni uhapšeni u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Holandiji, Austriji i Švedskoj, saopštio je Evropol. Prema agenciji sa sedištem u Hagu, osumjičeni su obavili desetine hiljada prodaja zabranjenih proizvoda preko "dark veba", koji vrvi od ilegalnih aktivnosti.
 
Operacija u kojoj su učestvovale različite američke vladine agencije, među kojima i FBI, dovela je do zaplene više od 6,5 miliona dolara (5,5 miliona evra) u gotovini i u virtuelnom novcu.
 
Policija je takođe zaplenila oko 500 kilograma droge, fentanila, oksikodona i heroina, kao i šezdesetak komada oružja, naveo je Evropol, koji je koordinisao operacijom sa evropskom agencijom za sudsku saradnju Evrodžast (Eurojust). Ova objava "šalje snažnu poruku" kriminalcima aktivnim na "dark vebu", ocenio je Edvardas Sileris, šef centra za sajber kriminal u Evropolu.
 
"Skriveni internet nije više skriven i vaša anonimna aktivnost nije više anonimna. Snage reda rešene su da uđu u trag kriminalcima, bilo da deluju na ulici ili iza računara", rekao je Sileris u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet