Snouden negirao da je pristao da vladi SAD preda pet miliona dolara

Edvard Snouden, nekadašnji pripadnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA), negirao je da se saglasio da pet miliona dolara koje je zaradio od prodaje autobiografske knjige i govora koje je držao po svetu preda američkoj vladi.
On je na svom Tviter nalogu naveo da je CNN pogrešno interpretirao informaciju i da bi bolji naslov teksta bio "SAD bi mogle da zarade do pet miliona dolara pomilovanjem Snoudena".
 
"Pod A to nije dogovor, ja se sa tim nisam saglasio. Pod B, presuda u ovom slučaju cenzure ne može da se izvrši dok sam u egzilu, ali ionako nikada nisam imao toliko novca", napisao je Snouden.
 
 
CNN je juče objavio da će, prema dogovoru Snoudena i Trampove administracije, novac biti pohranjen u poseban fond.
 
Snouden je prošle godine objavio knjigu "Trajno zabeleženo" i time prekršio dogovor koji je sklopio sa CIA i NSA. U knjizi od koje je zaradio više miliona dolara, otkriva kako je vlada SAD stvorila sistem masovnog nadzora.
 
Snouden, koji trenutno živi u Rusiji, zaradio je 4,2 miliona dolara od prodaje knjige i autorskih prava. Njegovi govori, kojih je bilo više od pedeset, u proseku su plaćani po 18.000 dolara.
  • Noj(e)

    23.09.2020 08:40
    ---
    Troluju ga, očigledno je kao dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet