VIDEO: Hrvatska poslanica izbačena iz Sabora, nije htela da nosi masku

Predsednik Sabora Hrvatske Gordan Jandroković izbacio je poslanicu Karolinu Vidović Krišto iz skupštinske sale jer je skinula zaštitnu masku.
Poslanica Domovinskog pokreta zatražila je od Nacionalnog štaba civilne zaštite da ukine obavezu nošenja maske za decu, a kako je odbila da stavi masku, Jandroković ju je do kraja dana udaljio sa sednice, prenosi Index.
 
"Prvo stavite masku ili ću vas morati isključiti iz rasprave. Imamo pet minuta pauze, a vas ću, gospođo Krišto, udaljiti do kraja dana iz sabornice", rekao je Jandroković.
 
Iznoseći stav svoga Kluba poslanika ona je, pokazujući 1.033 pisama roditelja iz inicijative "Roditelji 0-24" koji traže ukidanje Nacionalnog štaba civilne zaštite, pozvala da se odmah prekine sa, kako je rekla, upitnim i prekomernim te nepotrebnim prisiljavanjem dece i uskraćivanjem njihove slobode, prenosi Indeks.
 
"Zahtev je da se odmah ukine nošenje maski kod dece”, kazala je Vidović Krišto, pozivajući se na naučna istraživanja za koja tvrdi da pokazuju kako nošenje maski ne doprinosi smanjenju zaraze korona virusom, a mogu da izazovu zdravstvene i psihološke probleme kod dece.
 
"Poruka roditelja glasi - ne mučite nam decu maskama, jer za to nema osnove”, naglasila je.
 
Kritikovala je i, kako tvrdi, prekomernu upotrebu dezinfincijensa, te nepotrebna testiranja na korona virus ljudi koji nemaju simptome, za šta je Hrvatska, navodi, bespotrebno "bacila" 200 miliona kuna.
 
 
Branko Bačić (HDZ) je izlaganje Vidović Krišto ocenio skandaloznim, napominjući da je Ustavni sud potvrdio odluke Štaba.
 
Index navodi da poslanici Domovinskog pokreta ovo nije prvi put da ne nosi masku u parlamentarnoj sali - prvo je odbijala da nosi masku, pa je onda prekrivala usta i nos šalom.
 
"To su preporuke, a mi smo ovdee zakonodavno telo. Mislim da bi trebalo da se donese relevantan zakon s relevantnim argumentima, zašto je nešto dobro ili loše", rekla je ranije.
 
Na kraju je maska postala obavezna u parlamentu jer u suprotnom sledi izbacivanje.
  • korumpirana

    23.09.2020 13:03
    drzava...
    PAMETNA ZENA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.