VIDEO: Lukašenko nenajavljeno inaugurisan uprkos osporavanim izborima

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko preuzeo je svoj šesti predsednički mandat na inauguracionoj ceremoniji, koja nije unapred najavljena.
Državna novinska agencija Belta javila je da je ceremonija održana u glavnom gradu Minsku, u prisustvu nekoliko stotina viših državnih zvaničnika, prenosi AP.
 
"Aleksandar Lukašenko je položio zakletvu na beloruskom jeziku posle čega je potpisao tekst polaganja zakletve a zatim mu je predsednica Izborne komisije predala certifikat predsednika Republike Belorusije", navela je agencija.
 
 
Inauguracija se održava posle šest nedelja masovnih protesta protiv zvaničnih rezultata predsedničkih izbora od 9. avgusta prema kojima je Lukašenko ponovo izabran posle 26 godina na vlasti.
 
Opozicija u Belorusiji smatra da su izborni rezultati lažirani.
 
Prema zvaničnim rezultatima Lukašenko je osvojio 80 odsto glasova.
 
SAD i Evropska unija su takođe kritikovale nasilno suzbijanje postizbornih protesta u Belorusiji.
 
Na inaguraciji Lukašenko se zakleo da će služiti narodu Republike Belorusije, poštovati i štititi prava i slobode naroda i građana.
 
Posle inauguracije predsednica Izborne komisije predala mu je sertifikat predsednika Belorusije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet