VIDEO: Dva policajca ranjena na protestima u Luisvilu, građani nezadovoljni presudom u slučaju ubijene Brione Tejlor

Dva policajca ranjena su iz vatrenog oružja tokom protesta u Luisvilu u saveznoj državi Kentaki, koji su pokrenuti zbog odluke Velike porote.
Naime, presuda suda je izazvala bes aktivista pokreta za građanska prava jer smatraju da nije sprovedena pravda u slučaju smrti tamnopute Brione Tejlor u martu.
 
Zvaničnik policije Luisvila Robert Šreder rekao je da su dva policajca ranjena i da je uhapšen osumnjičeni. Prema njegovim rečima, policajci su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi. On nije objavio druge detalje.
 
Velika porota donela je odluku da nijedno od troje belih policajca koji su učestvovali u smrtonosnoj raciji na stan Tejlorove neće biti krivično gonjeno zbog njene smrti, mada su protiv njih iznete optužbe zbog ugrožavanja njenih komšija.
 
 
Optužnica je izneta šest meseci nakon što je Tejlorova (26) ubijena ispred svog naoružanog dečka pošto su troje policajaca upali u njen stan na osnovu naloga za pretres u sklopu istrage o krijumčarenju droge.
 
 
Nakon odluke Velike porote demonstranti su odmah izašli na ulice u najvećem gradu Kentakija i marširali satima uzvikujući "nema života dok životi crnaca ne budu nešto značili" uz sporadične sukobe sa policijom. Demonstracije su uglavnom bile mirne dok nije ispaljeno nekoliko hitaca nakon što je policija naredila da se okupljeni raziđu pola sata pre početka policijskog časa. Hici su ispaljeni iz mase neposredno nakon što je policija ispalila hemijska sredstva i šok bombe.
 
 
Grad Luisvil saglasio se početkom meseca da će isplatiti 12 miliona dolara porodici Brione Tejlor radi poravnanja u tužbi za "neopravdanu smrt", čime je, prema rečima gradonačelnika Grega Fišera "trebalo da počne proces zaceljenja".
 
Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru naveo da je u molitvi uz ranjene policajce, te da je razgovarao sa gradonačelnikom Kentakija kako bi mu ponudio pomoć saveznih vlasti.
  • Vlada

    25.09.2020 12:47
    @Dusan

    A zaostali rasisti zaboravljaju da spomenu da je njen momak dohvatio pištolj da se usred noći odbrani od policajaca koji su provalili u pogrešan stan a da se pritom nisu identifikovali.
  • Dusan

    24.09.2020 15:55
    jos malo montiranih
    demonstracija... jeste sirota devojka stradala samo zaboravljaju novine da napisu da se u tom trenutku ispred nje nalazio njen momak koji je bio naoruzan...
    nema vecih rasista od Black Live Matters organizacije...finansirani od strane liberala i demokrata... klintonovska ekipa koja ne zna sta vise da izmisli u pokusaju da dodju opet do predsednicke pozicije i vladavine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.