Navaljnom zapljenjen stan dok se u bolnici oporavljao od trovanja

Lideru Ruske opozicije Alekseju Navaljnom (44) zamrznuti su računi i zaplenjen stan u Moskvi dok se u bolnici u Berlinu oporavljao od trovanja, rekla je u četvrtak njegova portparolka Kira Jarmiš.
"To znači da se stan ne može prodati, pokloniti niti se može staviti pod hipoteku", izjavila je Jarmiš u videu na Tviteru.
 
Dodala je da mu je imovina zamrznuta 27. avgusta, zbog tužbe kompanije koja dostavlja hranu školama u Moskvi. Ruski sud naredio je plaćanje odštete zbog tužbe.
 
Ruski sud je u oktobru 2019. naredio Navaljnom i njegovim saradnicima da plate 1.4 miliona dolara odštete toj kompaniji jer su, kako je naveo sud, neopravdano dovodili u pitanje kvalitetu hrane.
 
Kritičar vlasti Vladimira Putina se ranije ovog mesec srušio u avionu iznad Sibira. Prevežen je iz Rusije na lečenje u Berlin, a nemačka vlada je saopštila da testovi sprovedeni u Nemačkoj, Francuskoj i Švedskoj pokazuju da je otrovan nervnim agensom novičokom.
 
Članice EU pozvale su Rusiju da rasvetli događaj koji smatraju pokušajem ubistva, ali Moskva to odbija i ocenjuje da nema nikakvih pokazatelja da je počinjen zločin nad Navaljnim koji se u međuvremenu oporavio.
 
Kremlj je u sredu objavio da se Navaljni može vratiti u Rusiju poput svakog drugog građanina, prenosi index.hr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet