Sneg u Austriji i Italiji, u Hrvatskoj padao grad

U Austriji i Italiji je pao sneg, javljaju mediji.
Sneg u Austriji i Italiji, u Hrvatskoj padao grad
Foto: Pixabay
Promena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad.
 
Na društvenim mrežama su objavljene fotografije i videoprilozi sa autoputeva u ovim zemljama na kojima se vidi da pada sneg.
 
I u regionu se tokom noći i za vikend očekuje prvi sneg na planinskim vrhovima, a kako pišu mediji, zahlađenje s kišom već je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku.
 
U Bosni i Hercegovini će danas biti oblačno s kišom, a na planinskim vrhovima može padati i sneg.
 
Promena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad. Evropski sistem za upozorenje na oluje izdao je upozorenje drugog i prvog stepena za delove Hrvatske i zapadni Balkan u kojem se navodi da će dEo regiona zahvatiti obilna kiša i grad.
 
Za vikend će na kopnu biti promenljivo, uz povremenu mestimičnu kišu, a uslediće i osetan pad temperature.
 
Najviša poslepodnevna temperatura vazduha do srede će biti uglavnom između 14 i 19 stepeni, a najniža jutarnja od sedam do 12, u planinskim predelima samo oko četiri stepena.
 
I u Sloveniji se očekuje da će sneg padati na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara. Najniža jutarnja temperatura biće oko dva stepena na severozapadu, do 13 na moru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet