Austrijski ministar zdravlja: Stabilizuje se epidemija, situaciju pogoršali kršenje radnog vremena lokala i povratnici

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober ističe da svom snagom vlada želi da spreči novo zatvaranje privrede i društva i da se takva mera može desiti samo ako se potpuno izgubi kontrola nad situacijom.
Austrijski ministar zdravlja: Stabilizuje se epidemija, situaciju pogoršali kršenje radnog vremena lokala i povratnici
Foto: Pixabay
Anšober je, bečkom dnevniku "Esterajh", kazao da je Austrija sada pred prekretnicom – u najboljem slučaju stabilizacija i postepeno poboljšanje ili najgori slučaj, 2.500 slučaja zaraze dnevno.
 
Upitan da li bi taj najgori scenario značio novo zatvaranje Anšober je kazao da i sa tim brojkama to ne bi bilo urađeno.
 
"Novo zatvaranje može da usledi samo ako potpuno izgubimo kontrolu, ako naš zdravstveni sistem kolabira i tako je predviđeno Zakonom o kovidu. Od toga smo još daleko udaljeni", poručio je Anšober.
 
Govoreći o aktuelnoj situaciji on je rekao da je veliki rast broja novozaraženih 7. i 8. septembar bio veoma zabrinjavajući, a da je sada uspešno zaustavljen rast i stabilizovan broj, iako još na visokom nivou.
 
Anšober je rekao da su uzroci tog rasta povratnici sa odmora, ali i žurke posle regionalnih sportskih manifestacija, te i nepoštovanje radnog vremena kod ugostiteljskih objekata, kao i privatne žurke.
 
Izrazio je uverenje da će, na osnovu uvedenih mera, broji zaraženih u prvoj polovini oktobra značajno pasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet