Građani Srbije od danas mogu u Sloveniju bez testa i karantina

Vlada Slovenije odlučila je da zbog povoljne epidemiološke situacije Srbiju stavi na zelenu listu zemalja, čijim će građanima od danas biti dozvoljen ulazak u Sloveniju bez boravka u karantinu i PCR testa.
Građani Srbije od danas mogu u Sloveniju bez testa i karantina
Foto: Pixabay
I dok je Srbija stavljena na zelenu listu, delovi Hrvatske uz granicu sa Slovenijom stavljeni su na narandžastu, dok su delovi Austrije i Mađarske, kao i nekoliko drugih zemalja EU na crvenoj listi najrizičnijih zemalja.
 
Osim toga, zvanična Ljubljana je odlučila da ublaži restrikcije za ulazak u zemlju za putnike koji dolaze iz zemalja koji nisu na slovenačkoj zelenoj listi.
 
Putnici sa negativnim testom ne starijim od 48 sati rađenim u kredibilnoj laboratoriji u Sloveniji, EU ili Šengen zoni, neće morati da idu u karantin. Takođe, putnici iz zemalja sa narandžaste liste u EU ili Šengen zoni neće morati da pokažu negativan test kako bi izbegli karantin.
 
Ove promene, kako se navodi u saopštenju vlade, donete su na preporuku Evropske unije.
  • Novosađanka

    28.09.2020 15:36
    Jupi
    Konačno mogu ići u banje!
  • Vojislav

    28.09.2020 13:49
    Nije zelena, nego narandžasta
    Na sajtu ambasade Slovenije stoji da je Srbija na narandžastoj listi i da je potreban PCR test. Dakle, nismo na zelenoj, nego na narandžastoji listi.
  • roblox

    28.09.2020 12:20
    Mora da janezima treba nesto u srbiji pa otvorili granicu..ja im ne bi dao u srbiju uci neka uzivaju u svojoj domovini.sto dalje od srbije.ki neski zid za sve njih...zajebali su nas i uvek ce..nasa poltika je naivana...mozda im radnika treba jer tonu.....pa pustaju sa srbe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.