Slovenci izglasali: Zabranjen rad nedeljom

Prodavnice u Sloveniji će nedeljom i praznicima biti zatvorene, odlučili su poslanici u parlamentu.
Slovenci izglasali: Zabranjen rad nedeljom
Foto: 021
Izmenama Zakona o trgovini, za čije su usvajanje u Narodnoj skupštini glasala u utorak 72 od 88 poslanika, uz retke izuzetke se zabranjuje rad prodavnica nedeljom i praznicima.
 
Od zabrane su izuzete trgovine s prodajnim prostorom do 200 kvadratnih metara na benzinskim pumpama, graničnim prelazima, lukama, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama i bolnicama.
 
Takođe, nedeljom i državnim praznicima će biti otvorene i preostale manje radnje površine do 200 kvadratnih metara, ako u njima poslove obavljaju trgovinski subjekti, odnosno njihovi predstavnici, ali i učenici, studenti i penzioneri.
 
Pitanje da li prodavnice treba da budu zatvorene nedeljom i praznicima muči javnost u Sloveniji decenijama. Njime se bavio Ustavni sud, a u septembru 2003. građani su o tome pitani i na referendumu. Zabranu rada nedeljom je tada podržalo nešto više od 57 odsto glasača koji su izašli na birališta.
 
Privredna komora Slovenije se protivi amandmanima usvojenim juče, a najavila je i mogućnost ocene ustavnosti zakonskog rešenja.
  • Mile

    05.10.2020 11:18
    @Bojan
    Kakve to komplekse lečiš? Nismo svi isti i nemamo svi mogućnost da završimo fakultet. Što intelektualno što finansijski. Ja ne radim ni subotom ni nedeljom i slažem se da nedelja mora biti neradna za zanimanja u kojima je to moguće.
  • Petar

    04.10.2020 19:07
    @kokra
    Pa oni ne rade ni utorkom, da dolaze nedeljom samo bi pisali prekovremene a bez učinka
  • /

    02.10.2020 23:38
    /
    naravno, pravoslavci su za rad vikendom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet