Ni na fotografiji u Briselu zajedno: Dodik odbio da stane pored Džaferovića

Članovi Predsedništva BiH započeli su radne sastanke u Briselu sa zvaničnicima Evropske unije, a već na početku službenog protokola zabeležen je, kako izveštava Klix.ba, tragikomičan momenat.
Ni na fotografiji u Briselu zajedno: Dodik odbio da stane pored Džaferovića
Foto: Pixabay
Prilikom dolaska u zgradu gde će biti održan niz razgovora sa službenicima Evropske unije, Šefika Džaferovića, Milorada Dodika i Željka Komšića je dočekao predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli.
 
Međutim, kamere su zabeležile trenutak kada Dodik odbija da stane pored Džaferovića i rukom pokazuje Sasoliju da on treba biti između bh. zvaničnika, iako predsednik EP pre toga insistira da Dodik bude uz Džaferovića.
 
 
Da između Dodika, s jedne strane, i Džaferovića i Komšića s druge ne vlada nikakav odnos u prilog ide i činjenica da je tročlano Predsedništvo BiH u utorak otputovalo u Brisel u odvojenim aranžmanima. U jednom avionu su bili Džaferović i Komšić, a u drugom Dodik.
 
Nakon susreta sa Sasolijem, članovi Predsedništva BiH će se sastati s komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, a zatim i potpredsednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đosepom Boreljom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.