Papa odbio da primi Majka Pompea

Vatikan je objavio da je odbio zahtev Majka Pompea za audijenciju kod pape Franje i optužio američkog državnog sekretara kako pokušava da Katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore osuđujući odnose Vatikana s Kinom, javlja Rojters.
Dvojica glavnih diplomata u Vatikanu - državni sekretar i kardinal Pjetro Parolin i nadbiskup Pol Galager, rekli su da je papa Franja odbacio zahtev Pompea za audijenciju jer ne želi da se sastaje s političarima uoči izbora.
 
"Da, zatražio je. Ali, papa je već jasno rekao da ne prima političare u vreme izbora. To je razlog", objasnio je Parolin.
 
Primedbe dvojice diplomata u Vatikanu usledile su nakon što je Pompeo u članku i nizu objava na Tviteru optužio Crkvu da je ugrozila svoj "moralni autoritet" obnovom sporazuma o imenovanju biskupa s Kinom.
 
Pompeo, koji je juče boravio u Rimu, a danas bi trebalo da se sastane s vatikanskim zvaničnicima, ponovno je osudio Kinu na konferenciji o verskim slobodama u organizaciji američke ambasade.
  • Раца

    01.10.2020 15:07
    Pozdrav
    Папа Фрања је најбољи папа до сада и некоректно га је упоређивати са неким другим.
  • Barka

    01.10.2020 10:22
    Da
    Hahahah "ne primam političare u vreme izbora" .... a u sebi misli "ne bih ni kad nisu izbori"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet