Navaljni optužio Putina za trovanje, Kremlj to demantovao

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni, koji se u Nemačkoj oporavlja od trovanja nervnim agensom, danas je optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da stoji iza tog napada.
Navaljni je prebačen u Nemačku dva dana pošto mu je 20. avgusta pozlilo u avionu u Rusiji.
 
U bolnici je proveo 32 dana, uključujući 24 na intenzivnoj nezi, pre nego što su lekari zaključili da može da napusti bolnicu.
 
Navaljni je nemačkom nedeljniku Špigl izjavio da smatra da "Putin stoji iza napada".
 
"Nemam drugačiju verziju kako je zločin počinjen", rekao je Navaljni, uz poruku da namerava da se vrati u Rusiju.
 
Kremlj je danas okarakterisao kao "neosnovane i neprihvatljive" tvrdnje Navaljnog da je predsednik Rusije Vladimir Putin stajao iza napada na njega.
 
"Neke od tih tvrdnji smatramo uvredljivim", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov povodom izjava Navaljnog nemačkom nedeljniku Špigl.
 
Peskov je naveo da postoje informacije da "specijalisti" iz američke Centralne obaveštajne agencije "ovih dana" rade sa Navaljnim i daju mu instrukcije. 
 
"Postoje informacije da ti instruktori rade sa njim ovih dana. Očite su instrukcije koje pacijent dobija. Takvo ponašanje smo videli više puta", rekao je Peskov. 
  • tipično za Rusiju

    01.10.2020 17:47
    Tipično za ruski režim da se obračunava sa neistomišljenicima, što mu (osim kad ovako ne uspe) lako polazi za rukom u državi u kojoj lične slobode i život nisu na ceni.

    A tipični su i pojedini retrogradni komentari. Poput ruskih režima i ovi komentari će uvek sve suprotno od onoga kako civilizovani svet kaže.
  • Milan

    01.10.2020 15:00
    Toliko predstava...
    ...,a uvek isti scenario!
  • Prigodno

    01.10.2020 12:44
    Prigodno. Skoro isto koliko je prigodno da su Putin i njegove službe toliko nesposobne da ne umeju ni da ubiju jednog čoveka, a još prigodnije što je Navaljni toliko otporan da je uspeo doći iz hotela na aerodrom, proći sve provere, ukrcati se, poleteti i posle još sat vremena leta tek početi osećati dejstvo otrova-agensa kojem inače treba pola minuta da deluje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.