Tramp pozitivan na koronu, njegov lekar kaže da nastavlja planirane aktivnosti

Američki predsednik Donald Tramp će nastaviti da obavlja svoje dužnosti "bez prekida", mada je zaražen virusom korona, saopštio je danas njegov lekar Šon Konli.
Prema Konlijevim rečima, Tramp i njegova supruga Melanija "se osećaju dobro i planiraju da ostanu u Beloj kući tokom oporavka", javlja AP.
 
Tramp je otkazao učešće na današnjem predizbornom skupu na Floridi, ali će obaviti planirani telefonski razgovor o podršci starijim osobama ugroženim virusom korona. 
 
Tramp je jutros na Tviteru objavio da su on i njegova supruga Melanija testirani pozitivno na virus korona.
 
 
Kako je dodao, ide u karantin.
 
I Melanija se oglasila na Tviteru i rekla da ide u karantin, da se oseća dobro i da je otkazala sve planirane obaveze.
 
 
Houp Hiks, savetnica Trampa, pozitivna je na virus korona, ranije je potvrdio predsednik, dodajući da je i on testiran i da ide u karantin.
 
Hiks redovno putuje predsednikom službenim avionom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohajo na prvu predizbornu debatu i u sredu na skup u Minesoti.
 
"Testirana je pozitivno", rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz. "Provodim puno vremena sa Houp, kao i prva dama. I ona je neverovatna", rekao je za Foks njuz.
 
Predsednik, koji se redovno testira, poslednjih nedelja je imao gust raspored putovanja širom SAD-a, održavajući uoči predsedničkih izbora 3. novembra skupove s hiljadama ljudi, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.
 
Tramp je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No on svoje upravljanje krizom hvali.
 
Demokratski kandidat za predsednika Džo Bajden oštro je kritikovao Trampa jer nema jasan nacionalni plan za rešavanje pandemije. Bajden, bivši potpredsednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbegava velike skupove.
 
Tramp i njegovo osoblje redovno ne nose maske i često kritikuje ljude koji ih nose.
  • Аnica

    02.10.2020 16:33
    Q
    Mudar potez Trampa sobzirom da mnogi oće za glavu da ga skrate.Mudro se pomerio za neko vreme. Koja korona ljudi aj umite se ladnom vodom.
  • Danilo

    02.10.2020 15:40
    hajde da tapšemo
    Laž. Hoćecsažaljenje, pa posle da se puva da je pobedio i koronu.
    Kao naš prestolonaslednik i sajmište...
  • Ups

    02.10.2020 15:08
    Eto ti sad
    Hoce li se i dalje smejati virusu i gutati one svoje recepte-a sta je sa Vuckom? Bili su u kontaktu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet