VIDEO Tramp izašao iz bolnice i poručio: Ne plašite se korone

Predsednik SAD Donald Tramp napustio je vojnu bolnicu "Volter Rid" kod Vašingtona u kojoj se lečio od Covida-19 i helikopterom se vratio u Belu kuću.
Noseći belu hiruršku masku, Tramp (74) je podigao palac gore i mahnuo novinarima dok je iz helikoptera išao prema Beloj kući. Nakon što se stepenicama popeo na južni trem Bele kuće, skinuo je masku i pozirao za fotografiranje i snimanje, takođe uz podizanje palčeva i mahanje.
 
Ranije, dok je napuštao vojnu bolnicu, na novinarsko pitanje o tome koliko je ljudi u Beloj kući zaraženo virusom korona odgovorio je: "Puno vam hvala."
 
 
Tramp je u petak objavio da je zaražen koronom i kasnije tog dana prebačen je u vojnu bolnicu, dok je u ponedeljak najavio da će u 18:30 časova po lokalnom vremenu napustiti bolnicu, pri čemu je građanima poručio da se ne boje Covida-19.
 
"U 18:30 časova izlazim iz sjajne bolnice 'Volter Rid'. Osećam se jako dobro! Ne bojte se Covida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trampovom administracijom razvili smo odlične lekove i stekli odlična znanja. Osećam se bolje nego pre 20 godina", napisao je Tramp na Tviteru. 
 
Inače, osim Trampa, virus ima i njegova supruga Melanija, bliska savetnica Houp Hiks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, kao i portparolka Kejli Mekenani.
 
 
Kako je Trampov medicinski tim rekao novinarima ispred bolnice, američki predsednik u poslednja više od 72 sata nije imao temperaturu, a nivo kiseonika u organizmu mu je normalan. Međutim, lekari su odbili da odgovore na pitanja o bilo kakvim posledicama koju bi bolest mogla imati po Trampova pluća, ili pak da otkriju kada je poslednji put bio negativan na Covid-19.
 
Tim je samo otkrio da je američki predsednik poslednjih dana dva puta dobio dodatni kiseonik.
  • Joe

    06.10.2020 12:48
    Краљ
    Иако је председник, Трамп је "краљ".
  • pajo patak

    06.10.2020 12:39
    zjbo je
    Cecu i decu. Njima je trebalo pet dana da se izleče.
  • Konstantin

    06.10.2020 11:31
    covid-19
    Veći je šarlatan nego oVAj naš !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.