Orban osudio knjigu bajki sa Pepeljugom lezbejkom i poručio gejevima: Ostavite decu na miru

Gej zajednica u Mađarskoj izrazila je žaljenje što joj je, posle objavljivanja knjige za mlade u kojoj se promoviše homoseksualnost, premijer Viktor Orban poručio da "ostavi decu na miru".
"Mađarska ima zakone o homoseksualnosti koji se zasnivaju na izuzetno toleratnom i strpljivom pristupu", rekao je Orban i dodao da "postoji crvena linija koja ne sme da se pređe" i knjigu je ocenio kao provokaciju.
 
To je zbirka bajki i legendi koju je predstavila zajednica LGBTQ, u kojoj se pominju Pepeljuga lezbejka i transrodni ubica zmajeva. U knjizi se pominju i druge marginalizovane zajednice kao što su hendikepirani, siromašni i Romi.
 
"Pošto strah od migranata i pandemija nisu dovoljni za mobilizaciju birača, sad je red da zajednica LGBTQ bude žrtveni jarac vlasti", izjavio je Tamaš Domboš, član organizacije "Hatter", glavnog gej udruženja u Mađarskoj.
 
Domboš je rekao da mediji redovno homoseksualnost nazivaju "bolešću", dok zvaničnici nisu nikad osudili napade na pripadnike LGBTQ zajednice, a policija im ne pruža zaštitu.
 
Jedno udruženje je zatražilo povlačenje knjige, dok je jedna poslanica ekstremne desnice primerak knjige pocepala na konferenciji za novinare.
 
Udruženje izdavača i knjižara osudilo je takve reakcije upoređujući ih s ponašanjem cenzora u doba nacizma i komunizma.
  • yok

    11.10.2020 02:49
    Think of the children
    Won't you think of the children!? bahahaha

    Tipičan cop out.
  • Zolika

    08.10.2020 20:03
    Iz Vranja
    Kakav je to klovn, taj Orban! Demagog i populista, retko vidjen. Madjarska je uz Bugarsku i Rumuniju najzaostalija drzava EU, sa vise nego skromnim zivotnim stabdardom. Sve sto je valjalo u toj drzavi, sto je iole pismeno i obrazovano, pobeglo je iz zemlje (kao i iz Srbije). Orbana podrzava ruralno stanovnistvo, kao i neobrazovani i nacionalno ostrasceni. Mada su i oni poceli da mu okrecu ledja zbog niskog zivotnog standarda. Njima je namenjena ta prica o pepeljugi, kao i price o migrantima i nhegovom satro sukobu sa Briselom. Iskreno zelim Madjarima da se na izborima otarase tog pajaca.
  • Pravda za zmajove

    08.10.2020 14:35
    ...
    Zašto zmajovi uvek stradaju?
    Siroti čika Jova je srećom murtav inače bi ga ubio/la neki/a trans ubica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.