Volonterke REKOM-a polio mokraćom

Dve volonterke Inicijative mladih za ljudska prava zalivene su mokraćom u centru Splita, dok su prikupljale potpise za REKOM, međudržavnu inicijativu civilnih društava za utvrđivanje žrtava rata u regionu u razdoblju od 1991-2001. godine.
Dve volonterke Inicijative mladih za ljudska prava zalivene su mokraćom u centru Splita, dok su prikupljale potpise za REKOM, međudržavnu inicijativu civilnih društava za utvrđivanje žrtava rata u regionu u razdoblju od 1991-2001. godine.

Nepoznati muškarac, star oko 40 godina, došao je do štanda za skupljanje potpisa i dve 20-godišnje volonterke zalio mokraćom i pobegao, a na štandu je ostavio bocu oranžade u kojoj je bilo još pola sadržaja. "Sve se dogodilo iznenada. Taj tip se odjednom stvorio pred nama i izlio sadržaj. Ništa nije rekao, pobegao je prema pošti", rekla je jedna od volonterki.

Volonteri su pozvali policiju, koja je izašla na mesto događaja, uzela izjave i prikupljala dokaze. "Očito je sve bilo isplanirano. Došao je, polio ih i pobegao. Ovo je očit dokaz da Split nažalost još nije dostigao primeren civilizacijski i kultorološki nivo", komentarisali su u Inicijativi mladih neugodan događaj u Splitu. Volonteri Inicijative, koji prikupljaju potpise u Splitu već mesec dana, i dosad su trpeli verbalne uvrede poput "četnici" i "jugoslaveni".

Posle incidenta u Dubrovniku kada je nepoznati huligan verbalno napao volonterke i iscepao im materijale, ovo je drugi ozbiljniji incident u kome je zatražena intervencija policije. Oko 80 volontera, koliko ih ima po Hrvatskoj, već su oguglali na česte uvrede i ružne reči na njihov račun. I pored toga, u Hrvatskoj i ostalim zemljama bivše Jugoslavije sakupljeno je više od 300.000 potpisa, a akcija će trajati do kraja juna.
  • Kanterberi

    03.06.2011 08:10
    Tako treba!
    Svaka čast na ideji, ustaše! I mi ćemo isto da uradimo! Ujedinjeni zapišavači protiv REKOMA!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.