Dodik traži da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se zalaže za ideju da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije.
Dodik traži da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije
Foto: 021.rs
"Pokušavam da privolim vlasti u Srbiji da prihvate automatsko državljanstvo Srbije za građane Srpske. Potpuno sam uveren da ova bezočna laž koja se zove BiH ne može da funkcioniše u situaciji kada se degradira srpski narod", naveo je Dodik.
 
On je najavio da će nakon izbora novog saziva Vlade Srbije prva poseta zvaničnika ove zemlje biti Republici Srpskoj i Banjaluci.
 
"To sam dogovorio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao što ćemo mi nakon toga posetiti Srbiju. Naša saradnja je veoma dobra i treba da bude proširena, a uradili smo mnogo kapitalnih stvari, među kojima je nastavni program i neophodan je što veći stepen integracije zato što je reč o istom narodu", rekao je Dodik za ATV.  
 
On je istakao da je Srpska zahvalna Srbiji što ima volju da na ovakav način deluje.

Komentari 121

  • Lale

    09.11.2020 00:52
    @Moj Banat
    A tvoj je da razmisljas donjom glavom, zato ste sve ratove i bitke izgubili i sve sto ste dotakli ste unistili. Svakako dobro je imati takve primerke jer je to ovaj narod i zasluzio kad vas velica i trpi!
  • Moj Banat

    29.10.2020 18:23
    @Pop Ćira i pop Spira Onda neće biti šteta da se nas "konjokradica" otarasite umesto što nas bespravno prisvajate pa čak i pretite što hoćemo da odemo. Šta je problem onda?
    @Nemanja Hvala, odlično si svojim šu*kom umesto mozga pokazao svoje pravo lice i zašto treba da vas se što pre otresemo kad smo već sve ovo što si israo o nama. Sa takvim đubradima nemamo i ni ne trebamo imati išta zajedničko, ološu jedan smrdljivi.
    @Lale To jeste vaš najveći intelektualni domet da vređate na nivou petogodišnjaka. I još se time i ponosite. Ološ je za vas klasa.
  • Pop Ćira i pop Spira

    12.10.2020 20:52
    @Moj Banat

    Koliko se ja sećam, jedini period kada se Banat ozbiljno privredno i industrijski razvijao je bilo vreme posle Ustava iz '74-e, kad se čitava Vojvodina razvijala - ali kanda ovde neki zamišljaju da su im najbolji dani bili kada su se vozali u šajkama po Tisi i krali konje. A razumem Sremce kad uhvate da prozivaju, oni imaju čime da se pohvale, a i Bačvane sa severa, ipak je Subotica bila grad dok je Novi Sad bio samo selo - ali vas realno ni pašče nije imalo za šta da ujede dok vam Novog Sada nije bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet