SZO: Nezamislivo da se dozvoli cirkulisanje virusa da bi se stvorio kolektivni imunitet

Svetska zdravstvena organizacije ocenila je danas kao nezamislivo da koronavirus bude ostavljen da slobodno cirkuliše u društvu kako bi stanovništvo, kako su to neki sugerisali, stvorilo zajednički imunitet.
"Nikada u istoriji javnog zdravlja kolektivni imunitet nije korišćen kao strategija protiv neke epidemije, a još manje pandemije. To je naučno i etički problematično", izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.
 
Više od milion ljudi u svetu umrlo je od koronavirusa od pojave te bolesti u Kini krajem decembra 2019. godine.
 
Grebejesus je rekao da svet još ne zna dovoljno o imunitetu koji steknu oni koji su imali koronavirus i dodao da su neki dva puta bili inficirani.
 
"Većina zaraženih stekne imunitet tokom prvih nedelja, ali još ne znamo da li je taj imunitet jak i trajan ni da li se razlikuje od osobe do osobe", dodao on.
 
Prema njegovim rečima, koncept zajedničkog imuniteta se koristi u nekim kampanjama vakcinacije.
  • u

    13.10.2020 07:58
    Nekad je ova organizacija brinula o zdravlju stanovništva (ili je bar tako izgledalo). Danas kao da je u ratu protiv čovečanstva, mnogo bolesna izdegenerisana i opasna organizacija.
  • Patak

    13.10.2020 03:47
    SAMO BEZ PANIKEEEE!!!!
    "Vlasti" svih drzava sveta su u panicnom strahu da se jos neko ne zarazi virusom koji ostavlja ozbiljne posledice po prezivele koje su u medijima opisane kao fatalna ostecenja mozga: novi elan i zelja za zivotom, zelja za boljim svetskim poretkom, zelja za ukidanjem nepravdi vremenom akumulisanim u internacinalnim pravima i zakonima, zelja da se prestane sa besmislenim ratovima posto se vec jasno vidi da su nametnuti od strane medija sukobljenih drzava, nedostatak zelje da se prati tv program i nova zelja za novim tacnijim saznanjima, bez neistina koje visoko placeni "strucnjaci" plasiraju zarad sopstvene materijalne i seksualne koristi.
  • Salamander

    12.10.2020 23:51
    imamoPravoNaPrirodniImunitet!!
    Imamo pravo na izbor i slobodu izbora, ustavno pravo svakog čoveka na planeti!
    Dosta ste LAGALI !
    Svake godine LAŽETE !!!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet