Srednjoškolac prodao bubreg da kupi "ajped"

Jedan kineski srednjoškolac prodao je bubreg kako bi mogao da kupi kompjuterski multimedijani uređaj "ajped-2", koji u Kini predstavlja statusni simbol, javlja BBC.
Jedan kineski srednjoškolac prodao je bubreg kako bi mogao da kupi kompjuterski multimedijani uređaj "ajped-2", koji u Kini predstavlja statusni simbol, javlja BBC.

 

Sedamnaestogodišnjak, identifikovan samo kao "Mali Dženg", ispričao je lokalnoj televizijskoj stanici da je prodaju bubrega ugovorio putem interneta. Za njegovu "transakciju" saznalo se tek kada je majka postala sumnjičava.

Ovaj slučaj ukazuje na način funkcionisanja crnog tržišta ljudskih organa u Kini gde je manjak donora doveo do unosne trgovine.

Sve je počelo kada je "Mali Dženg" video oglas na internetu u kojem se donatorima organa nudio novac. Nakon što je operisan u jednoj bolnici, dobio je 3.392 dolara s kojim je kupio žarko željeni "ajped" i laptop.

Kada ga je majka upitala otkuda mu te stvari i ožiljak, dečak joj je sve priznao. Policija je pokušala da nađe organizatore operacije, ali su oni nestali bez traga.

Kineske vlasti su 2007. zabranile prodaju organa i uveli praksu dobrovoljnih donacija u pokušaju da suzbiju ilegalnu trgovinu.

  • komsha

    04.06.2011 10:39
    motorcikl
    ja moj polovan bubreg menjam za harley davidson ;)
  • 03.06.2011 21:37
    ......
    koliko krvi toliko benzina!!!
  • 03.06.2011 19:30
    Neka proda i drugi bubreg kada izadje "ajped-3"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet