Misteriozna bakterija stigla i u SAD

Četiri osobe u SAD zaražene su istom bakterijom koja je u Evropi već odnela 17 žrtava, saopštile su američke zdravstvene vlasti.

Četiri osobe u SAD zaražene su istom bakterijom koja je u Evropi već odnela 17 žrtava, saopštile su američke zdravstvene vlasti.

Svih četvoro zaraženih u maju je boravilo na severu Nemačke. Iako nisu bili u istom hotelu, niti se hranili u restoranima, zvaničnici su uvereni da su inficirani bakterijom ešerihija koli, koja izaziva otkazivanje bubrega.

Tri osobe - dve žene i jedan muškarac - hospitalizovani su zbog ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Pored toga, ispituju se još dva slučaja među pripadnicima američkih oružanih snaga stacioniranih u Nemačkoj.

Iako američke zdravstvene vlasti smatraju da je veoma mali rizik da se od tih obolelih zaraza raširi po SAD, lekarima je upućeno obaveštenje o zarazi sa savetom da se poveća budnost za eventualne nove slučajeve. Doktor Timoti Džons nazvao je "neodgovornima" evropske kolege, navodeći da šire nepotrebnu paniku, tvrdeći da to nije nikakva mutirana superbakterija i da je reč o pojavi koja uopšte nije neuobičajena. On smatra da, verovatno, nije tačna informacija da ovaj tip ešerihije koli do sada nije viđen i poziva se na sličan slučaj koji je 2006. godine zabeležen u Južnoj Koreji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet