Italija: Imena lekara umrlih tokom epidemije uklesana u kamen

Imena 179 italijanskih lekara koji su umrli od korona virusa uklesana su u kamen u italijanskom mestu Duno, severno od Milana.
Danas oktriveni mermerni spomenik s imenima nalazi se u regionu Lombardije koja je bila najviše pogođena epidemijom u Italiji.
 
Italija, prva zemlja van Azije koja je otkrila lokalni prenos virusa, poslednjih dana beleži porast broja novih slučajeva, veći od 10.000 dnevno. 
 
U nedelju je prijavljen najveći broj novih infekcija u jednom danu od početka epidemije. U prethodna 24 časa registrovano je 11.705 novozaraženih. 
 
Prijavljeno je 69 smrtnih ishoda od posledica zaraze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.